Annonce
Annonce
Vær en god lillesøster! Vær en god lillesøster!

6 tips til at være en god lillesøster!

Her kommer nogle tips til, hvordan du kan få det bedre sammen med dine søskende.

Når man er den yngste, kan det af og til virke som om, man ikke får lov til at gøre de samme ting som ens ældre søskende - og det kan føles ret uretfærdigt. Men du kan jo også lære meget af dine ældre søskende! Det er vigtigt at have et godt forhold til sine søskende, og her kommer nogle tips til, hvordan du kan få det.

Lad dem være i fred ind imellem
Selv om du måske gerne vil være rigtig meget sammen med din storesøster eller storebror, så er det vigtigt at huske på, at de kan have brug for lidt tid for sig selv. Især når de har besøg af venner, kan det være en god ting at lade dem være i fred - selv om det kan virke super spændende at følge med i, hvad de snakker om.

Accepter at der kan være forskel
Har du søskende, som er ældre end dig, så er det naturligt, at de får lov til ting, du ikke må. Det kan være, at de må være længere ude og aftenen og komme senere i seng. Måske får dine søskende lov til at se en film, som du er for lille til, men sådan er det altså bare! Der findes forskelle, og det kan føles uretfærdigt, men husk på, at du også bliver ældre og inden længe vil få lov til at gøre de samme ting!

Giv komplimenter
Måske kan det ind imellem føles som om, dine søskende er ligeglade med dig, men sådan er det ikke. Din mening tæller også. Hvis din søster har sminket sig fint, så sig det til hende! Eller fortæl din bror, at hans nye jeans er fede! Dine ældre søskende vil sætte pris på, at du siger søde ting til dem, selv om de måske er dårlige til at vise det.

Spørg uden at plage
Det mest irriterende for ældre søskende er, når yngre søskende er nogle rigtige plageånder. Jo mere du plager dem, jo mindre sandsynligt er det, at du får din vilje. Selvfølgelig skal du spørge, hvis der er noget, du vil, men måske kan du gøre det på en smart måde? Hvis din søster f.eks. har en fed trøje, som du gerne vil låne, så tænk over, om du måske har noget, hun gerne vil låne til gengæld? Vær kreativ og prøv at undgå plageri.

Hjælp til
Det er ikke sikkert, at du har tænkt over det, men ældre søskende har tit flere opgaver derhjemme. Det varierer selvfølgelig fra familie til familie, men yngre søskende har ofte lettere ved at undslippe. Ting som at støvsuge, ordne vasketøj, tage opvasken og bære skrald ud, er sikkert noget, du synes er sygt kedeligt, men dine søskende synes jo nok heller ikke, det er særlig fedt. Tilbyd din hjælp, så går det hurtigere, og det er sikkert også sjovere, hvis man hjælpes ad.

Lad være med at sladre
Det kan være fristende at hive fat i mor og far, hver gang storesøster eller storebror gør noget, som de ikke må. Men behøver du virkelig at sladre hver gang? Hvis det er noget alvorligt, skal du selvfølgelig fortælle det til jeres forældre, men det kan godt betale sig at holde de mindre ting hemmeligt mellem dig og din søster eller bror. Husk, at dette går begge veje; holder du en hemmelighed for dine søskende, så sladrer de måske heller ikke om dig næste gang!

Har du søskende? Hvordan har I det sammen?

Se mere om samme emne
10 Kommenter
har 3 ældre søskende, og det kunne da godt være at man skulle tage nogen af deres tips til overvejelese ;D <33
Jeg har en søster på 11!!! Men problemet er at hun opfører sig som en på 13 eller 14 det er mega irriterende!!!!!!!
Det kunne min lillebror godt lære noget af.
og nu er jeg 9 bliver snart 10
[quote="sarah-nuser"]jeg har en storesøster på 12 hun er mega kedelig nogen gange og vi bliver tit uvenner :( ,mig og min storsøster bliver også uvenner nogen gang :( det er ikke rat vil
Eh, jeg er enebarn. :D - Men, det er jo nok fordi min mor døde efter min fødsel, ca. 1 måned og 1 uge efter jeg blev født. Hun blev 37 år gammel. Nu er min far 50 og har ingen kæreste. .(
jeg har 6 søskende der er ældre end mig og en der er mindre (nogen ad dem er selvfølgelig pap søskende) to ad mine store brødre snakker jeg ikke så meget med og de to andre er ret søde og mine to rigtige store søstre er ret irreterende og også min pap lille bror så jeg håber ad tipsene virker;-)
jeg har en storesøster på 12 hun er mega kedelig nogen gange og vi bliver tit uvenner :(
MMM ... Har en lillebror på 7 og en storebror på 13, Min storebror er meget gnaven ... (Syntes jeg )
Sejt!!! Jeg har en storesøster og hvis jeg følger jeres råd kan det være hun vil være mindre irriteret på mig.
Annonce
2
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk