Annonce
Annonce
Plej din hud og slip for bumser! Plej din hud og slip for bumser!

Får man bumser af sminke?

Her kan du læse spørgsmål og svar om bumser og uren hud!

Chokolade…og bumser?
Kan man spise så meget chokolade, man har lyst til, uden at få bumser?
Pige, 11 år

- Der findes ingen undersøgelser, der beviser, at der er en sammenhæng mellem bumser og mad. Men mange synes alligevel, at de får flere bumser af at spise usundt, eller af at spise en bestemt slags mad.

Foundation og bumser?
Hej! Førhen brugte jeg en lille smule foundation, men jeg stoppede med det for to uger siden, fordi flere i min familie sagde, at jeg kunne få bumser af det. Er det sandt, eller er det bare familien, der ikke vil have, at jeg bruger det?
Pige, 13 år

- Foundation lukker porerne, og det kan give bumser og uren hud. Det er vigtigt at rense huden om aftenen, når du har brugt foundation. Det er også vigtigt at bruge en god foundation, som lader huden ånde. Mineralpudder kan være et godt alternativ i forhold til at undgå for bumser.

Test billede!
Test billede!

Bumser
Hej, jeg tænkte på, om I kunne skrive lidt tips til, hvordan man slipper af med bumser? Det er vildt irriterende at blive drillet på grund af det. Specielt nu, hvor jeg er startet på en ny skole og er den eneste, der har bumser.
Pige, 12 år

- Hejsa! Rengøring, fugt og luft er de bedste nøgleord i en alder, hvor bumser ofte er et problem. Bumserne kommer på grund af hormoner, og fordi produktionen af talg i huden øges.

Bumser er små betændelsestilstande i talgkirtler og hårsække. For at begrænse produktionen af talg i huden og bumser, bør du tilføre den fugt. Mange tror, at fedtet hud ikke behøver fugt, men det er ikke rigtigt. Det er også vigtigt at holde huden ren, så porerne ikke lukker sig, og så huden får luft.

Det kan du sørge for ved at rense huden både morgen og aften, og ved at undgå fedtcremer, som lukker porerne til. Hvis du tænker på at bruge foundation, bør du i stedet bruge mineralpudder. Husk på, at dette også skal renses væk om aftenen!

Brug produkter til fedtet hud. På apoteket kan du finde gode og nænsomme produkter og hudserier, som er særligt egnet til ung og bumset hud. Prøv dig frem, til du synes, at det hjælper. Spørg gerne efter produktprøver, så slipper du for at købe en masse, som ikke virker. Og så finder du også ud af, om du kan tåle produkterne eller ej.

Husk at bumser er en del af ungdommen og puberteten. Således er bumser svære at undgå i en alder hvor ens krop er under udvikling!

Kilde: julia.no

Se mere om samme emne
9 Kommenter
godt tip men der kommer jo flere når man bliver 12,13 og 14 år og når man sveder kommer der nogen og man bliver bare så træt af dem til sidst men de forsvinder når man er ved at blive voksen

kan i ikke også lave et tema om:sport
Skal lige siges at et meget godt middel mod bumser, så skal du ligge et lille lag tandpasta på bumsen og så er den lidt mere utydelig næste dag<3 sådan er jeg kommet Over det xD
Super gode råd.....
Har HELDIGVIS ingen bumser ENU=)
Kunne godt bruge det når jeg begynder at få bumser..
Det gør jeg snart, men har ingen lige nu... =O
Hihi
-Jeg er vild med Bruno Mars
Annonce
0
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk