Annonce
Annonce
  • Hjem
  • Artikler
  • Hvad gør man, når man ikke vil være venner mere?
Hvad gør man, når man ikke vil være venner mere?

Hvad gør man, når man ikke vil være venner mere?

Det er ikke sikkert, man kommer til at være bedste veninder hele livet...

Mange møder deres bedste veninde allerede i børnehaven, eller når de starter i skolen. Det er super trygt at have en god veninde, som forstår en, og som man altid kan stole fuldt og fast på. Men tingene forandrer sig, når man bliver ældre.

Der sker så vanvittig meget på kort tid, og det sker tit for bedsteveninder, at man begynder at vokse lidt fra hinanden. Måske er den ene begyndt at kunne lide punkrock, mens den anden er blevet bidt af en gal hest? Måske finder man ud af, at man ikke har så meget til fælles mere, og det føles ikke længere rigtigt at betro sig til hinanden.

Det kan være trist at føle, at man ikke helt passer sammen med sin bedsteveninde mere, men det er vigtigt at huske på, at man ikke behøver blive uvenner/fjender af den grund!

At have mange forskellige venner er jo bare en god ting! Måske har man en, man spiller fodbold med, en man laver lektier med, og en man kan dele alle hemmeligheder med. Efterhånden som man bliver ældre, bliver det super svært at finde én enkelt person, man kan dele det hele med, fordi alle udvikler sig i forskellige retninger.

Det dummeste, man kan gøre, er at begynde at bagtale sin veninde. Ingen af jer er skyld i, at jeres venskab har udviklet sig i den retning, og selvom det kan virke sårende at veninden forandrer sig, er hun sikkert ikke ene om det!

Hvis du føler, at din veninde trækker sig væk fra dig, kan det godt betale sig at tage det op med hende. Hvad med at sende hende en sms? Eller tale med hende om det i et frikvarter og fortælle, at du føler, hun undgår dig. Uanset hvilket svar, du får, er det bedre at tage det op med hende end at lade være.

Hvis det er dig, der føler, at du er vokset fra din veninde, og hun stadig gerne vil være sammen med dig hele tiden, så er det også mest retfærdigt at snakke med hende om det. Hvis du undgår hende, lader være med at svare på sms eller msn - eller fortæller andre, hvor irriterende du synes, hun er - så ender du bare med at gøre hende ked af det. Og det ønsker du jo ikke!

Fortæl hende på en sød og ærlig måde, at du føler, I begge har forandret jer, men at du stadig gerne vil være venner med hende. Sig til hende, at du også gerne vil være sammen med andre venner, som du måske har mere til fælles med.

Det er vigtigt at huske på, at selvom I ikke er bedste veninder mere, betyder det ikke, at I skal blive uvenner i stedet! Undgå bagtale, sladder og skænderier, så vil det alting gå helt fint, skal du se. Lidt trist er det jo, men samtidig er det en trøst at vide, at du kommer til at møde flere veninder i løbet af de kommende år!

Har du prøvet at slå op med en veninde? Hvordan bør man gøre det?

Se mere om samme emne
5 Kommenter
Hvad så hvis man (Det her lyder ondt!) er lige glad med hendes følelser og undgår hende. Ik for noget, men jeg har en veninde hvor jeg er ret lige glad med at hun er ked af det bare hun holder sig fra mig!!!
Der er en fra min klasse som er vildt ireterende!! Hun går og bagtaler mig!
Jeg gider ikke tale til hende mere! Vi er nok ikke veninder mere!..Andre kan helller ikke lide hende !
har lige været på camping i en uge med min bv... og der går laang tid igen før vi vokser fra hinanden, vi er dem i klassen der har holdt længst tid alle andre er ligesom begyndt med nogle andre og sådan og det ser så let ud og det sker lige pludselig at så opdager man at de ikke er bv mere men det er de lige begyndt på og sådan okay må hellere stoppe så det gør jeg!
Eh, mig og min BF er BFF! Okay, måske ikke, hun kan godt være lidt irriterende nogle gange.
For lidt tid siden skrev jeg en sms til min bedste veninde hvor der stod:" Vi skal ikke være bedste veninder mere " Men såå sagde min mor at jeg skulle skrive en grund og det gjorde jeg så og hun kunne også godt forstå hun havde været irreterende
Annonce
3
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk