Annonce
Annonce
Hvad i alverden siger katten? Hvad i alverden siger katten?

Hvad siger katten?

Katten har flere måder at udtrykke sig på. Hvad betyder det eksempelvis når katten spinder? Olivia giver tips om, hvad den egentlig prøver at sige.

Når katten spinder:

Katten spinder, fordi den har det godt og føler velbehag. Men en kattemor spinder også, når hun nærmer sig sine unger, for at sikre sig at alt er som det skal være. En kat kan også spinde for at berolige sig selv, når den enten er meget bange eller såret.

Katten hvæser:

Hvæsende og hvislende lyde skræmmer andre katte væk og er derfor effektive faresignaler. Når en kat knurrer dybt nede i struben betyder det det samme, men nu er det virkelig alvor! Her skal katten tages seriøst!

Når katten klaprer med tænderne:

Denne lyd bruges ofte af katte som en hilsen.

Katten knurrer:

Hvis en fremmed nærmer sig killingerne vil kattemoren reagere ved at knurre eller hvæse.

 (Stock.xchng) (Stock.xchng)

Når katten mjaver:

Nogle katte mjaver ofte, mens andre gør det sjældnere. Mjaven er kattens mest almindelige lyd og bruges på forskellige måder; f.eks. til at få opmærksomhed eller i tilfælde hvor katten ønsker kalde på en ven.

Når katten hyler:

Denne lyd, som ikke ligefrem er køn, bruges ofte af både han-katte og hun-katte, som er ude på frierfødder og lede efter en partner.

Se mere om samme emne
6 Kommenter
har ik kat men har to hunde
min kat har fået killinger
Ååååh-jeg elsker katte...!!!!!!!!!!! har selv en Mio og det er en pige hun er 2 år og er stadig lille og vokser ikke mere!:D ;)
Godt, min kat mjaver rigtig, rigtig meget. :D
:D ;) kan vel godt bruges til noget når jeg har 2 katte!
Mine katte 'mjaver' vildt meget... -.-
Annonce
1
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk