Annonce
Annonce
  • Hjem
  • Artikler
  • Hvad skal jeg gøre? Jeg har ingen bedsteveninde!
Et venskab er ikke altid lige nemt... Et venskab er ikke altid lige nemt...

Hvad skal jeg gøre? Jeg har ingen bedsteveninde!

Her kommer nogle spørgsmål og svar om veninder:

Ingen bedsteveninde
Hej! Jeg har et problem. Jeg har ingen bedsteveninde og vil super gerne have en. Der er to piger i klassen, som jeg har kendt siden børnehaven, men problemet er, at de er vildt gode veninder og altid kun vil være sammen med hinanden. Alle andre i klassen har en bedsteveninde. Der er lige startet en ny pige i klassen, som jeg rigtig godt kan lide, men før jeg vidste af det, var hun blevet bedsteveninde med en anden i klassen. Jeg har det fint sammen med de fleste piger i klassen, men jeg vil allerhelst have en bedsteveninde. Det er så dumt, for jeg bliver altid det tredje hjul. I frikvartererne føler jeg, at jeg bliver holdt uden for, fordi de tit er to og to sammen. Hvad skal jeg gøre? Please hjælp mig!
Hilsen en ulykkelig pige, 12 år

Veninder og bedsteveninder...
Kære ulykkelige! Der er nok mange, som kan genkende noget her. Piger ønsker sig ofte en bedsteveninde - det giver tryghed og er vigtigt for piger. Langt de fleste jo har perioder, hvor de ikke har en bedsteveninde og derfor føler, at de bliver holdt uden for. Men det kan hurtigt vende, da selv de bedste venner af og til vokser fra hinanden og trænger til at være sammen med andre. Du har venner, veninder og er vellidt, prøv at sætte lidt pris på det og tage initiativ til, at I godt kan være flere sammen. Inviter, foreslå og læg op til, at I godt kan være en gruppe, hvor alle tager sig af hinanden. Før du ved af det, har du også fået den der særlige kontakt med en af dem - hvilket er godt, men husk også at være sammen med dine andre venner og sørg for, at I kan være flere sammen. Prøv at fokusere på de gode ting, frem for de dårlige, og fokuser på, at du er velkommen, selv om du føler dig som det tredje hjul; der er næsten altid en, der må være det, og lige nu er det dig...

Min veninde tror, hun ”ejer” mig!
Hej. Jeg har en veninde, som bestemmer over mig! Hun siger, at jeg må love ikke at være sammen med andre. Hun siger ikke hvorfor, men jeg ved, at det er fordi, hun bliver jaloux! Jeg bliver rigtig vred og ked af det. Får tårer i øjnene, når jeg tænker på det. Jeg bliver bare så ked af det og føler mig fastlåst. Jeg har sagt det til mine forældre. Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det til hende - eller hvad jeg skal gøre!?

Pige, 13 år

Du må ikke lade hende bestemme over dig!
Kære du! Husk på, at hun ikke ejer dig og ikke har ret til at fortælle dig, hvad du skal eller ikke skal gøre. Det må du fortælle hende! Du kan godt sige det på en fin måde, uden at I kommer til at skændes eller bliver kede af det. Men det er vigtigt, at du ikke accepterer, at hun vil bestemme over dig. Du har ret til selv at bestemme, og det skal hun have at vide. Du skal hverken love eller gøre noget, som ikke føles rigtigt for dig. Vær rolig og bestemt og afvis hendes forsøg på at eje dig og bestemme. Hun kan ikke låse dig fast, hvis ikke du tillader det. Vælger hun at blive sur, fordi du ikke vil lade hende bestemme, så må hun bare blive det. Det er hendes eget valg.

Venindespørgsmål
Jeg er rigtig ked af det lige nu, for jeg har mistet min bedste veninde. Det hele skete pga. en dreng; vi var begge forelskede i den samme. Forskellen var den, at jeg ikke ville såre min veninde og prøvede at lade være med at vise, at jeg var forelsket, mens min veninde flirtede helt vildt med ham. En dag på skolen (dette skete før sommerferien), spurgte drengen mig, om jeg ville komme sammen, og jeg svarede ja. Min veninde smuttede, så hurtigt hun kunne, og nu vil hun ikke tale med mig og undgår mig! Skal jeg bare være ligeglad med det? Jeg er vildt glad, fordi drengen og jeg stadig kommer sammen, så jeg har en, der støtter mig. Vær sød at svare mig!

Hilsen en heldig pige, som fik den dreng, hun ønskede, 12 år

Veninder skal unde hinanden lykke!
Kære du! Det havde været nemmere, hvis du havde fortalt hende, at du også var vild med drengen, så hun var forberedt. Hun føler nok, at du stjæler drengene fra hende, for at vise, at du kan det. Åbenhed mellem gode veninder er vigtigt for at undgå den slags misforståelser. Jeg synes, du skal prøve at snakke med hende og evt. skrive et brev til hende, hvor du forklarer, hvad der skete. En rigtig god veninde kan godt reagere med skuffelse og vrede til at begynde med, men bliver som regel god igen, når hun får tænkt sig om. Du gjorde vel egentlig ikke noget forkert og kan ikke tage ansvar for hendes reaktioner. Du må gøre det så godt, du kan, acceptere at hun er ked af det og håbe på, at I finder sammen igen.

Kilde: julia.no

Se mere om samme emne
4 Kommenter
det er ikke sikert det virker for hende jeg gik hend til ville ikke have mig som bedste ven eller god ven og de nye piger der er kommet ind i klassen er flyttet igen men der stadig en pige jeg ikke har prøvet
jeg vil også godt havde en bv så føler med dem som har skrevet ind mit tip til at få en bedste ven er hvis der er en som IKKE har en bv i din klasse men som du aldrig er sammen med så gå over til hende og snak med hende måske viser det sig at i har rigtigt meget tilfældes og så kan i blive bedste venner hvis i kun bliver til venner og der ikke er nogle som du har lyst til at være bedste venner sammen så vent og se måske kommer der snart en ny pige i klassen måske kan i blive bedste venner
Hvis man ik har en bv synes jeg man bare skal starte med at blive venner med en man synes er en god ven ( vennen skal ikke havde en bv ) også kan det være det udvikler sig til noget med llidt mere bv.........33 ;)
Annonce
2
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk