Annonce
Annonce
Novellen er skrevet af Rebecca Silberg Novellen er skrevet af Rebecca Silberg

I cirkus

De få mennesker, der havde ture at vove sig derned var alle kommet skrigene ud igen. Og det var der, jeg var blevet sat til at gøre rent...

Klokken var næsten tolv. Himlen var helt sort med undtagelse af den blege måne og nogle få stjerner. De sidste gæster havde netop forladt parken, og man kunne høre de store, rustne jernlåger blive skubbet i med en uhyggelig knirkende lyd og der lød et højt brag af metal der stødte mod hinanden og parken var låst. Hvis man kiggede op over lågen ville man kunne se det gammelt, slidt skilt hvor der stod Freak Showet med store bogstaver. Og hvis man kiggede lidt bedre efter ville man kunne tyde de små bogstaver nedenunder hvor der stod Stedet hvor dine værste mareridt, bliver virkelighed ikke nogen særlig betryggende tanke, men alligevel kom der hver dag hundredvis af unge til for at besøge den berømte forlystelsespark. Men alt dette var bare noget jeg så for mit indre øje. Ikke fordi det ikke fandtes. Der var bare det at jeg befandt mig to etager under det. Jeg befandt mig nemlig i den mest frygtede og uhyggelige del af parken, også kendt som: Ulvegrotten. De få mennesker, der havde ture at vove sig derned var alle kommet skrigene ud igen. Og det var der, jeg var blevet sat til at gøre rent. Egentlig havde jeg ikke det store imod det, altså at være nede i ulvegrotten, det var stærkt overvurderet, eller måske hjalp det bare at tænde lyset? Jeg var ved at være færdig, nu gjaldt det bare om at få vækket varulven. Jeg tog tre skridt over mod noget, der lignede en væg, men det var det ikke. Det var en skjult dør, og hvis man kiggede godt efter ville man kunne se den lille stjerne, der var kradset ind i væggen. Inde i stjernen stod der: Seluna med små bogstaver, ligsom på filmstjerners døre. Jeg bankede på døren og sagde: Seluna! Jeg er færdig med at gøre rent. Vil du med op?
Jeg kunne høre hende rumle rundt inde bag vægen, og med en rungende, metallisk lyd gik den hemmelige dør op. Jeg tråde et par skridt tilbage, så hun kunne komme forbi. Hun havde en lyserød hættetrøje og et par blå jeans på. Ud over det, var der det slående at hun havde brun pels over hele kroppen, to lodne øre oven på hovet og en lille sort næse midt i ansigtet. Og så var der selvfølelig den lange pjuskede hale, der fulgte hende overalt. Hun smilte til mig, så man kunne se hendes sygeligt spidse tænder.
Halløj. Du er blevet meget hurtigere til at gøre rent her, hva?
Du ved hvad man siger: Øvelse gør mester. Skal vi gå op? Hun nikkede.
Det kan du tro. Jeg er helt udmattet efter en hel dags arbejde.
Seluna strakte armene højt op over hovet og gabte højlydt. Jeg sendte hende et ondt blik og hun trak straks armene til sig igen.
Undskyld... Jeg glemmer helt at du stadig skal arbejde. Ved du hvad? Jeg tror jeg går med dig op til Fuer Armand. Hun vendte sig om og lukkede døren. Kom! Seluna tog fat i min arm og sammen løb vi ud af den mørke grotte.

Da vi kom op til overfladen var det begyndt at regne, men ikke sådan en ubehagelig, våd regn. Det var en stille støvregn, der lagde sig blidt på huden, og fjernede alle mine triste tanker. Der var mørkt og stille i parken og alle artisterne var gået ind i deres telte. Seluna var allerede halvvejs over pladsen. Hun standsede få meter fra cirkussets hovedkontor, og gjorde tegn til at jeg skulle komme over. Jeg luntede hen til hende, og sammen gik vi op af trappen og bankede på døren. Vi hørte en stol skrabe mod gulvet og nogle tunge skridt komme hen mod døren. Håndtaget blev trukket ned og en mand med fuldskæg og en høj hat åbnede døren.
Nå er det bare dig? Og.. Seluna? Nåh.. kom bare ind piger. Han gik over og satte sig ved sit skrivebord, og Seluna lukkede døren. Hun gik over til den lille sofa og smed sig ned på den. Selv blev jeg stående midt på gulvet og afventede min næste opgave. Man kunne næsten ikke lade være med at stirre på inspektøren. Fuer Armand manden med de fire arme. Han rømmede sig, kiggede ned på papiret og begyndte: Nåh.. Lad os se. Idag har du: assisteret madam Moon, hjulpet med forstillingen i vampyrslottet, leveret kostumer for Malou og gjordt rent i Ulvegrotten. Godt arbejde. Du kan gå i seng nu. Han vendte tilbage til sit papir arbejde med alle fire arme, men jeg blev stående. Han kiggede op da han ikke kune høre døren lukke.
Er i her stadig. Gå så. Han viftede med hånden, som tegn til at vil skulle gå.
Nej. Jeg går ikke før du har besluttet dig. Jeg gider ikke være din stik-i-rend dreng, hvis du alligevel smider mig ud bagefter. Idag er det en uge siden jeg kom. Og der sagde du at jeg fik en uges prøvetid før du ville beslutte dig. Jeg prøvede virkelig at lyde hård, men i virkeligheden var jeg vildt nervøs. Og det gjorde det ikke bedre, at han bare sad og smilte.
Det var lige sådan jeg håbede du ville reagere. Jeg var faktisk lidt i tvivl om du havde styrken til at arbejde sådan et sted som det her, men det, at du tør sætte dig op mod mig viser mig, at det har du. Men inden du flipper helt ud over, at du fik jobbet er der noget, jeg lige vil spørge dig om: Da du kom her for en uge siden sagde du, at du ledte efter et sted, hvor du passede ind, og har du fundet det? Jeg smilte. Nej. Jeg fandt noget, der var meget bedre. Jeg fandt et sted hvor folk kan lide mig som jeg er. Han lænede sig tilbage.
Godt så.. Nu mangler du bare at skrive under, og som vi har tradition for; selv vælge dit navn. Jeg gik hen til skrivebordet og tog pennen, han havde lagt frem. Og skrev under med mit nye navn:

Angelina Ghost
og forlod rummet gennem den lukkede dør...

3 Kommenter
sorry den så lidt for lang ud xD x D

x D
Den var da okay men jeg kunne godt tænke mig at høre resten
Annonce
2
Del
Følg os på Facebook
Annonce
Annonce
Luk