Annonce
Annonce
Novellen er skrevet af Olivia Bladet Novellen er skrevet af Olivia Bladet

Miv - En sej lille overlever

Novelle fra Olivia bladet

I en hel uge var lille Miv spærret inde på et loft i et sommerhus, som ingen boede i. Imens gik hans menneskemor, Maria, rundt derhjemme og kaldte på ham uden at vide, han kun var få hundrede meter oppe ad vejen...

Det hele startede en søndag. Som sædvanlig vækkede lille Miv Maria, kvart i fem om morgenen ved at kradse på døren ud til haven. Maria stod selvfølgelig op som sædvanlig i nattøj og åbnede døren, og som altid løb Miv ud i haven med sin søster Mimi og vennen Simba for at lege. Men da mor kiggede ud ad vinduet, var der noget, der ikke var, som det plejede.

Normalt ville Miv have leget med de andre og ventet på at blive lukket ind og få noget morgenmad. Men denne gang var det kun Mimi og Simba, der løb ind og begyndte at guffe i sig, da døren blev åbnet. Killingen Miv dukkede ikke op.

Dagen gik hurtigt, men Miv var stadig ikke kommet tilbage. Han havde godt nok været væk før, men kun i et par timer, og Maria vidste, at han ikke ville kunne klare sig så længe, for han var jo ikke mere end 12 uger..

Næste dag dukkede den lille grå-mis op i haven. Og heller ikke den næste der gik fem dage, men der var stadig ingen Miv. Maria havde ringet til politiet, og hun havde sat annoncer i avisen og på Internettet og sat sedler op i forretninger, men ingen gav lyd fra sig.

Hvis han ikke snart kommer tilbage, så er han nok død, tænkte Maria og græd. Selvfølgelig havde hun både Simba og Mimi, men de kunne jo ikke erstatte Miv. Han var noget helt specielt

Der var nu gået en lille uge, men om lørdagen blev der banket på døren. Det var en nabo, der havde et sommerhus lidt længere oppe ad vejen.

- Har du en lille grå kat, som er løbet hjemmefra?

Jo, det havde Maria.

- Så er det nok den, der har leget oppe på vores loft... Den må være kommet ind gennem taget, for der er et hul, der lige akkurat er stort nok til at komme igennem. Men vi har ikke været der siden sidste weekend, den har nok mindst været der en uge...

Maria skyndte sig at tage støvler og jakke på og løb op til nabohuset. Ligeså snart hun kom ind ad døren, så hun, at det virkelig var Miv, som lå på gulvet. Han kunne knapt røre sig, men da han så Maria begyndte han at græde og pive og forsøgte at løfte hovedet. Maria tog ham op i favnen, mens tårerne trillede ned ad kinderne på hende. Hun tog ham ind under dunjakken, for han var iskold og vejede næsten ikke noget, for han have slet ikke noget fedt på kroppen mere. Derefter gik turen til dyrehospitalet, hvor en dyrlæge undersøgte ham.

- Han er selvfølgelig meget udkørt og udsultet. Vi må lægge et drop i ham og så se, hvordan det kommer til at gå. Men der er en risiko for, at hans indre organer har taget skade, så håb ikke på mirakler, sagde dyrlægen.

Det var hårdt for Maria at efterlade Miv på hospitalet, netop som hun havde fået lov til at se ham igen. Men der var ikke noget andet valg. Om aftenen ringede hun til hospitalet for at høre, hvordan det gik, og en sygeplejerske kunne fortælle, at Miv så ud til at få det lidt bedre. Næste morgen fortalte de, at han havde tisset, og det var et godt tegn.

Miv måtte ligge på hospitalet i fire dage, inden sygeplejersken kunne fortælle Maria, at hun kunne få lov til at tage ham med hjem igen. Det var den bedste dag i hendes liv.

- Nå, så er du kommet for at hente lille Miv med hjem igen. Den lille heldige kat, sagde sygeplejersken, der udskrev ham. Det er ikke dårligt at klare sig så godt efter at have været fanget i et hus i så mange dage. Han må i det mindste have fået noget vand, for ellers havde han ikke klaret den.

Da Miv kom hjem, var han først lidt forsigtig. Han gik rundt i huset og undersøgte hvert et hjørne, lugtede til alt og gned hovedet mod stoleben og sofaerne. Så prøvede han på at hoppe op i Marias seng, men det kunne han ikke, for han var stadig meget svag. Men da Maria løftede ham op, begyndte han med det samme at trampe rundt på hovedpudden, hvorefter han snurrede rundt nogle gang og lagde sig trygt ved siden af Maria, mens han krammede sig til en sok. Maria lagde sig også til rette og aede stille Miv på hovedet og på ryggen, og så begyndte han at spinde. De faldt begge i søvn efter et stykke tid, og det er svært at sige, hvem af de to der var gladest for, at Miv var hjemme igen.

Se mere om samme emne
5 Kommenter
Ikke for noget men jeg er bedre til at skrive historier - Men den der historie er faktisk også helt vildt god! :-)
Men hvordan kan jeg få min historie med?
Hvor* Hehe, kom til at stave var var forkert men istedet skulle der stå Ej, hvor var den historie bare god! dx' - Alle kan lave fejl, det ved jeg noget om! xD
Ej, var var den bare god!
Go' historie :-D
nårrr den er så sød den historie og jeg har selv en lille går mis som hedder tiger og han kan også klare alt og så er han virkelig kælen og historien var god
Annonce
2
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
  • I modsætning til en roman er en novelle en kort fortælling, som kun har et fokus/en handling. Den er bygge op omkring få personer, og den løber over kort tid.

  • Huset stank. Man kan nærmest sige, at lugten var gammel og tyk...

  • Novelle fra Melissa IskenderMit hjerte var oppe i halsen på mig, min puls var hurtigere end før...

  • Jeg skubbede døren helt op og der sad han og kyssede med Gitte...

  • Det var fandme ikke længe at den holdt. Èn dag! Kun en sølle dag!...

  • I dag fandt jeg et vil du med til 7. klasses festen på fredag. Ja (venstre), nej (højre) og måske (midten) i min kasse...

  • Døren tordnede sig op for mine øjne, mens verden blev indhyllet i et pludseligt mørke....

Annonce
Annonce
Luk