Annonce
Annonce
Nej til rygning! Nej til rygning!

Rygning ødelægger hud og hår

Du har måske oplevet at blive tilbudt en smøg af venner og bekendte. Olivia giver dig nogle gode grunde til at sige nej tak.

Det er nok ikke alle, der tænker sig om, når de tager den første smøg. Havde de gjort det, var de sikkert aldrig startet.

For udover risikoen for farlige sygdomme, tager hud og hår også skade af rygning.

Ifølge en undersøgelse forværrer rygning nemlig hudens blodcirkulation, og blodkarrene trækker sig sammen, så man får en gråbleg farve i ansigtet. Rynkerne kommer også hurtigere hos de fleste rygere.

Også håret vil lide, og dem, som lider af arveligt hårtab, vil miste håret tidligere.

Som de fleste nok allerede ved, øger rygning også faren for hjerte- og kræftsygdomme. Desuden er sygdommen KOL en direkte konsekvens af rygning, og lige nu har over 400.000 danskere fået lungesygdommen.

Så er det sagt, og der er vel ingen tvivl om, at du også bør styre uden om cigaretterne! Fortæl os gerne om din holdning til rygning! Hvad tror du er årsagen til at folk begynder med at ryge? Hvad kan man gøre for at stoppe rygning? Skriv gerne din kommentar nedenfor!

Se mere om samme emne
16 Kommenter
Min kusine og fætter og min fætters kærste ryger og de er 20-25
Jeg vil aldrig ryge jeg syndes det er dumt at ryge(;
Må ikke ryge, for ellers skal jeg selv betale kørekortet, men er ogs 12;/
jeg er aldrig blevet tilbudt jeg er kun 11 år
jeg er aldrig blevet tilbudt en smøg, og jeg skal aldrig ***** det, min farmor som jeg elskede mere end mine forældre røg virkelig meget og hun endte med at dø jeg var 4 år da hun døde men jeg glemmer hende aldrig ( jeg er 13 nu).
(-; Har set hvad der kan ske med en når man ryger! MEGA nasty;i
Jeg vil aldrig ryge! Aldrig, aldrig, aldrig!!!
er blevet tilbudt mange gange, men det er også fordi jeg er 16 og mange fra omkring 13 år opad ryger enten pga. de synes det er sej eller også pga. gruppepres. ;) - men dog skal jeg aldrig i mit liv ryge.
da jeg var 'yngre' tog jeg en smøg.... ad!!! aldrig mere skal jeg så meget som mærke en smøg!
Jeg har ****** at ryge jeg jeg gør det ALDRIG DET IGEN! Jeg bliver tretten, og da jeg gik i 5.klasse var der en der røg i 6.klasse og hun ryger stadig, stakkels hende, når hun får flere rynker end mig og får det dårligere end mig! :D :D :D Jeg kender hende ikke, men har hørt om det og SET DET OG FEM ANDRE DER OGSÅ RØG; SOM 12 ÅRIG!!! FØØØØØØØJ!!!!!!!!!!!!!!!
Ad.. er 10 år så nej da næsten ingen i min familie gør ikke..! vil heller aldrig gøre det (ADD)
Jeg er ikke blevet tilbudt en smøg, jeg er 10 år gammel, altså..
Annonce
1
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk