Annonce
Annonce
Hårdt at starte i skole igen? Hårdt at starte i skole igen?

Sådan klarer du skolestarten

Når skolen er i gang igen, står man over for nogle forskellige udfordringer... Sådan klarer du dem!

At starte i skole igen er cool på mange måder, men der kan også være ting, som ikke er særlig sjove. Her har du vores tips til, hvordan du klarer forskellige skolestart-udfordringer!

At starte i en ny klasse
Det er aldrig særlig sjovt at starte i en ny klasse. Især ikke, hvis man er den eneste nye! Men husk: De, som allerede kender hinanden, synes det er spændende med en ny elev. Måske har de gået rundt og ventet på en forandring? Man kan let føle sig lidt uden for, hvis der allerede er dannet kliker, men sørg for at få det bedste ud af situationen.

Tips:
- Lær alle dem at kende, som prøver at lære dig at kende. Snak med alle, som tager initiativ til at snakke med dig og find ud af, hvem du har det bedst sammen med.
- Hvis du føler dig ensom: Gå hen til nogen og snak med dem! Nogle gange er det godt at fortælle, hvordan det føles at være ny og lidt uden for.
- Husk på, at det altid er sværest i starten – det bliver lettere hen ad vejen!

At være skoletræt
Du har en laaang ferie bag dig, og pludselig skal du begynde at stå tidligt op og koncentrere dig om fag og lektier igen. Det er helt normalt ikke at være motiveret for at gå i skole igen, og ikke mindst er det meget normalt at blive skoletræt i løbet af skoleåret.

Tips:
- Skriv en liste over alt det, som er sjovt og godt ved skolen.
- Find ud af, hvorfor du er skoletræt. Er der et fag, som er svært? En lærer, du ikke kan lide? Eller er det klassekammeraterne, du er ked af? Når du ved, hvad det handler om, er det lettere at gøre noget ved problemet!
- Husk, at selv den værste skoletræthed plejer at gå over!
- Tag én dag ad gangen. Og husk på, at når skoledagen er ovre, er resten af dagen åben for andre ting!


Din bedste veninde har skiftet skole
Nogle gange må man flytte, fordi ens forældre flytter. Det kan føles super trist, hvis man slet ikke har lyst til at flytte! Og lige så trist og tomt er det for de venner, der bliver efterladt.

Tips:
- Hold kontakten via mail, sms, telefon, msn eller Facebook. Eller hvad med at skrive rigtige breve til hinanden?

- Bevar kontakten til din bedste veninde, men sørg også for at få nye venner. Vær åben og tag initiativ!
- Selv om det kan være svært, bliver du nødt til at acceptere, at din bedste veninde er flyttet, og at du måske må arbejde lidt for at få nye venner.

Skolestress
Mange elever føler sig stressede over skolen. Man vil gøre det godt til prøverne, og måske skal man have karakterer for første gang. Føler du dig stresset, bør du finde på noget, som får dig til at slappe af.

Tips:
- Lav lektierne i god tid, så du ikke har dem hængende over hovedet sent om aftenen.
- Lav lektier sammen med en ven, så bliver det sjovere!
- Få ikke nedtur, fordi du ikke klarer dig godt til en prøve. Tænk hellere, at du har lært af dine fejl.
- Sørg for at koble af i weekenderne. Tænk ikke på skolen, men lav i stedet ting, du holder af at gøre!

Alene i frikvarteret
Føler man sig alene og holdt uden for, kan frikvarteret desværre være noget af det sværeste ved skolen. Man ved ikke, hvor man skal gå hen, eller hvad man skal gøre. Genkender du dette, kan det være en god idé at tage fat på problemet allerede fra starten af skoleåret. Lad der ikke gå lang tid, men snak allerede en af de første dage med din lærer om, hvordan du har det!

Tips:
- Er det svært at snakke med din lærer ovre på skolen, kan du i stedet ringe til ham/hende om aftenen. Hvis ikke du vil ringe selv, kan du bede nogen om hjælp.
- Find ud af, hvad du kan lave i frikvartererne! Er biblioteket åbent? Kunne man starte en klub, hvor man spiller spil sammen?
- Tænk over, om der er noget, du savner i skolegården, og foreslå din lærer, at I kan købe det.

Se mere om samme emne
8 Kommenter
Jeg har ikke læst det men det lyder godt
Lone-Briksen du ******* alt....:-D
Tak, for nogle helt vildt gode tips. :D
Tak for nogle gode tips!:)
Annonce
0
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk