Annonce
Annonce
  • Hjem
  • Artikler
  • Sylvester og Frieda fra teateropsætningen af ”SKAM”: Det er en vild oplevelse
Foto: Pernille Kaalund Foto: Pernille Kaalund

Sylvester og Frieda fra teateropsætningen af ”SKAM”: Det er en vild oplevelse

Olivia har mødt skuespillerne fra teaterversion af den populære TV-serie.

Hvis du også er ked af, at den sidste sæson af den norske TV-serie ”SKAM” er løbet over skærmen, så fortvivl ej – der er godt nyt! Teateret Aveny-T på Frederiksberg har nemlig sikret sig rettighederne til at lave en teaterversion af den populære serie. De fire sæsoner skrives om til fire forestillinger – én forestilling for hver sæson – og i aften har ”SKAM 1” premiere. Hovedrolleparret i ”SKAM 1” som kæresterne Eva og Jonas spilles af 18-årige Frieda Krøgholt og 18-årige Sylvester Byder. Olivia har talt med skuespillerne om serien, teateropsætningen, og hvilken oplevelse de skammer sig mest over i deres liv.

Hvilken "SKAM"-karakter skal du spille?
Sylvester: - Jeg skal spille Jonas, hvilket jeg har det virkelig godt med.
Frieda: - Jeg skal spille Eva, hvilket jeg er meget stolt over, fordi det i forestillingen er hendes udvikling, man følger mest. Der er fokus på den identitetskrise, hun har, og den er meget vigtig at få med, fordi alle mennesker kommer til at opleve en identitetskrise på et tidspunkt i deres liv.

Hvilken "SKAM"-karakter er din favorit?
Sylvester: - Det må være Noora, fordi hun er en sød og selvstændig pige med ben i næsen, og hun er ikke bange for at sige fra og sætte grænser.
Frieda: - Det er Vilde! Jeg synes, at hun er den vigtigste at have med, fordi hun er den person, som alle unge mennesker kan lære mest af. Vilde har ikke sin egen sæson, men man får mange små indblik i hendes liv. Hun giver alt, hvad hun har, selv om hun taber det hele.. Hun kommer dog op på hesten igen, og hun er mega sej. Vilde prøver at bryde sin families mønster, og det har jeg virkelig meget respekt for, for det er svært.

Hvilken "SKAM"-karakter minder du mest om?
Sylvester: - Måske en blanding mellem William og Jonas, fordi de er nogle rebeller, og de er begge lidt rodløse og véd ikke, hvor de skal stå. Sådan har jeg det også lidt selv.
Frieda: - Jeg minder nok mest om Sana, fordi hun er lidt rapkæftet og kan komme til at sige nogle ting, der er lidt for hårde, men hun vil altid det bedste. Hun har stærke holdninger, men der er også plads til hendes venner, og hun er samtidig meget kærlig.

Hvordan er det at medvirke i teateropsætningen af "SKAM"?
Sylvester: - Det er en vild oplevelse og en stor omvæltning. Der er virkelig forskel på at fremlægge stof om naturvidenskab for sin klasse og så at spille Jonas på et teater - det skal jeg lige vænne mig til. Men jeg er meget taknemmelig for at have fået rollen og at være med i stykket.
Frieda: - Det er så fantastisk! Det er selvfølgelig også hårdt arbejde, men vi bakker hinanden op, og vi har fået et stærkt fælleskab, hvor der også er plads til at have det sjovt, selv om vi også er professionelle.

Hvad har været den sjoveste oplevelse indtil videre, og hvad har været den største udfordring?
Sylvester: - Mange ting bag om scenen er rigtigt sjove som vores fælleskab og interne jokes. Den største udfordring har været at skulle spille skuespil foran 400 mennesker – det er ret vildt!
Frieda: - Det er svært at vælge én specifik oplevelse, for jeg laver noget, jeg synes er sjovt hver dag. Alle de små øjeblikke, hvor vi griner sammen og hygger os, og hvor jeg kan mærke, at vi skaber noget godt, er fantastiske.

Har du været fan af serien fra begyndelsen?
Sylvester: - Ja! Jeg så første sæson måske et år efter udgivelsen, men herefter blev jeg mega fan.
Frieda: - Altså, jeg véd ikke, om jeg vil betegne mig som fan, men jeg har set alle sæsonerne, og det var før jeg vidste, at jeg skulle medvirke i teateropsætningen – så jeg har da fulgt med!

Har du en favoritscene, et favoritafsnit eller et favoritcitat?
Sylvester: - Mit favoritcitat er, når William siger til Noora: ”Fy faen så vacker du är!”. Min favoritscene er fra anden sæson, når William stiger ud af sin Porche og har været oppe at slås, og der spiller rapmusik i baggrunden. Det er virkelig en fed scene!
Frieda: - Mit favoritcitat er, når Isak skyper med Eva, og han siger: ”Man er jo det, man gør”.

Har du dit eget SKAM-squat?
Sylvester: - Jeg har omkring otte-ni drenge, som jeg går gennem alt med. De er en blanding af barndomsvenner og gymnasievenner. Vi deler alt fra kærestesorger til mange lektier og fede oplevelser.
Frieda: - Ja, det har jeg helt klart! Jeg har mine piger. Vi er en gruppe på fire piger, der går i gymnasiet sammen. Vi deler alt med hinanden og er der for hinanden i alle situationer.

Hvilken oplevelse i dit liv skammer du dig mest over?
Sylvester: - Den er svær! Jeg skammer mig over, at jeg engang holdt en fest, hvor der kun skulle komme ni gæster, men der kom 50, og der var mayonnaise over hele lejligheden, og alt var kaos. Så brændte jeg også lige min papfars anlæg til 20.000 kr. af… Min mor blev virkelig sur!
Frieda: - Uh, den er svær! Man kan jo skamme sig over små ting hver dag, men det er jo en del af at være ung og at være menneske.

Hvad er det sejeste norske ord eller den sejeste norske sætning, du har lært af at se SKAM?
Sylvester: - ”Fy faen” og ”kødder du?”.
Frieda: - Jeg kan godt lide den måde de siger ”føkkboy” på – det er virkelig sjovt!

Du kan købe billetter til "SKAM 1" her.


Foto: Pernille Kaalund

Se mere om samme emne
Ingen kommentarer

Ingen kommentarer

Annonce
0
Del
Følg os på Facebook
Relaterede artikler
Annonce
Annonce
Luk